Fundacja Uniwersytetu Łódzkiego od kilkunastu lat propaguje i umożliwia wykorzystanie wiedzy naukowej w biznesie.

W związku z tym chcemy przedstawić oferty badań i ekspertyz wykonywanych przez pracowników naukowych Uniwersytetu łódzkiego. Dzięki wiedzy i doświadczeniu naukowców UŁ oraz możliwości wykorzystania nowoczesnego sprzętu, stwarzamy możliwości rozwoju dla firm oraz instytucji z Łodzi i regionu, a także z całej Polski.

W naszej ofercie znajdują się obecnie badania i ekspertyzy mikrobiologiczne, cytobiochemiczne, chemiczne, fizyczne oraz hydrologiczne. Wykonywane są również badania w zwierzętarni Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska. Oprócz tego wykonywane są test przeciwgruźlicze. Wszystkie wykonywane są w ramach prowadzonej przez Fundację UŁ działalności gospodarczej.

Zapraszamy właścicieli, przedstawicieli firm i instytucji do zapoznania się z ofertą oraz do przesyłania zapytań ofertowych na adres fundacjaul@gmail.com lub przez formularz kontaktowy. Zapewniamy szybką i terminową realizację zleceń (zgodnie z obowiązującymi zasadami przebiegu badań i ekspertyz) oraz profesjonalną: obsługę administracyjną, finansową i prawną w tym umowy poufności, a także nadzór wysoko wykwalifikowanej kadry naukowej. Wszystkie wymienione czynniki umożliwiają naszym kontrahentom szybkie wdrażanie wyników prac, badań oraz ekspertyz w życie,  a tym samym rozwój i podnoszenie poziomu swojej Firmy. Po za tym realnie wpływają na powiększanie zysków w Firmach kontrahentów. Osoby, które nie znajdą w ofercie badań lub ekspertyz, którymi są zainteresowani również prosimy kontakt, będziemy starali się pomóc a tym samym umożliwi nam to na stały monitoring potrzeb firm i instytucji, tym samym wyznaczymy nowe kierunki działania oraz poszerzymy naszą ofertę.