Na Uniwersytecie Łódzkim dział ponad 500 Studenckich Kół Naukowych (SKN) oraz innych organizacji studenckich. Jednym z zadań Fundacji UŁ jest promowanie oraz wspieranie działań podejmowanych przez te organizacje. Dlatego przedstawiamy działania podejmowane przez SKN-y oraz ich osiągnięcia. Wspierać pomysły oraz liczne projekty studentów, stwarzając im dogodne warunki do ich realizacji. Koła które skorzystały z możliwości, jakie daje Fundacja UŁ rozwijają i podnoszą poziom wydarzeń, które do tej pory realizowali sami, a także rozpoczynają realizację wiele nowych swoich pomysłów i projektów.

Zainteresowanych współpracą studentów oraz organizacje studenckie zapraszamy do Fundacji UŁ.

Studenckie Koła Naukowe skupiają wokół siebie młodych, zdolnych ludzi z licznymi pomysłami oraz potencjałem, który należy pomóc im wykorzystać. Dlatego warto pomagać i wspierać w realizacji i osiąganiu celów, jakie Ci młodzi ludzie wyznaczają sobie poza nauką i innymi obowiązkami.

Wszystkich chcących wesprzeć i pomóc młodym ludziom zapraszamy do zapoznania się z opisami działalności poszczególnych SKN-ów oraz kontakt z Fundacją UŁ. Formy wsparcia mogą być różne. Dla tych którzy zechcą wspierać Studentów finansowo Fundacja UŁ przygotowała oddzielne konto bankowe 30 1750 0012 0000 0000 2287 8565, na które można dokonywać wpłat darowizn. Osoby indywidualne, Firmy oraz Instytucje , które będą dokonywały wpłat na w/w konto proszone są o wpisanie w tytule przelewu „Darowizna na cle SKN (nazwa wybranego Koła)”. Istniej również możliwość sponsorowania wydarzeń, projektów oraz innych działań organizowanych przez SKN-y. W tym przypadku prosimy o kontakt z Fundacją UŁ na adres mailowy fundacjaul@gmail.com lub przez formularz kontaktowy na stronie Fundacji UŁ.

Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

Wydział Filologiczny